2011. április 14., csütörtök

Kis esti zene-2

Az égből pottyant Nagyapa
Egy estimesének is beillik az a történet, amivel ez a katezza hozzánk került, úgyhogy a teljes kép majd egy mese keretében tárulhat eléd, kedves Olvasó.
Még nincs egy hete, hogy a kazett nálunk van, azóta gyakorlatilag folyamatosan ez szól. Olivér már megtanulta megfordítani is a kazettát, ami nem tudom hogy jó hír-e, de tény. Énekelgeti a számokat, akkor is, ha épp nem szólnak.
Bennem régi emlékeket, dallamokat idéz a zene hallgatása, számára meg új gondolatok sokaságát hozza.
Szeplős Pötyi, és az ő Égből pottyant nagypapája remek helyekre utazik, és remek hősökkel találkozik. Sok mondókát mondanak, és csupa jót cselekednek. Személyes kedvencem, a Rongáló űzés, de Olivér inkább a Zakatolós, vonatos refrént kedveli.
A monodrámában Gelecsényi Sára alakítja Szeplős Pötyit, és a kazetta belső oldalán ezekkel a szavakkal szól a hallgatóhoz:
"Kedves Gyerekek
Ugye tudjátok, hogy a világon nincs hasznosabb intézmény egy nagyapánál. Sajnos, nekem nincs nagypapám. Pedig úgy kellene egy nagyapa, mint ez éhezőnek egy falat kenyér, vagy a szomjazónak egy pohár víz, vagy még annál is jobban!
És a nagyapa egyenesen az égből pottyant alá! Pont az orrom elé!
Hogy mi mindenre jó egy égből pottyant nagyapa, az Ilyen utca 7 és Olyan utca 37 között, a Majdnemtenger partján, az Egyiknagyonmagas és a Másiknagyonmagas hegycsúcs között, a Hűdemély szakadák fölött, azt most megtudhatjátok.
Sziszatok: a Szeplős Pötyi"

A darab Hárs László azonos c. művel alapján készült, amit szeretnék hamarosan beszerzni, hogy gazdagítsa gyermekkönyvtárunkat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Mesés gondolataidat itt oszthatod meg másokkal is!